Home
HTML5
App's
Chatsystemen
Facebook game
Unity3D
Ons netwerk
Contact

Singleplayer games
Educatieve games
Serious games
Promotionele games
Winactie games
Social media games
Crowdfunding financiƫring
Multiplayer games

Educatieve games: leren wordt nog leuker!

Educatief gamen heeft de toekomst! Games trekken de aandacht en het speelelement (gameplay) zorgt ervoor dat repetitie niet erg wordt bevonden en dat men door wil tot het einde van de leerstof. Het interactieve karakter kan bovendien het leren vergemakkelijken, verduidelijken en uitdiepen. Belangrijker nog: het maakt leren nog leuker! Niet alleen bij kinderen en jongeren, alle leeftijden waarderen het en zowel mannen als vrouwen!

Kleine educatieve games

Soms kan men leerstof veel makkelijker tot zich nemen via een game. Bijvoorbeeld kinderen die het alfabet moeten leren: van traditioneel repetitief opsommen kunnen de kinderen erg onrustig en ongeduldig van worden. Maar giet het in game-vorm en kinderen willen maar niet stoppen! Het kan zo simpel zijn als ballonletters in de juiste volgorde kapotprikken, letters verzamelen in een doolhof of platformgame, (virtuele) alfabetpuzzels leggen, letters tekenen zonder de randen aan te raken, letters inkleuren, etc. Het spelend leren typen is ook een uitstekend voorbeeld van een kleine educatieve game die een leertraject bijzonder leuk maakt. Hierbij moeten de spelers bijvoorbeeld woorden die op raketten staan typen, voordat deze de aarde bereiken! Voeg een hiscore lijst toe en het typen is snel geleerd.

Middelgrote educatieve games

Naast kleine games (zie hierboven) kunnen spellen ook een slag groter en diepgaander worden gemaakt om zo bijvoorbeeld een grotere hoeveelheid leerstof te behandelen, dieper erop in te gaan of om complexere leerstof in meer detail te behandelen. Bijvoorbeeld een geschiedenisles waarbij men een bepaald tijdperk "in geur en kleur" tot leven laat komen via een game: de speler moet flink aan de slag gaan in de game en leert zo veel over het tijdperk. Of een leertraject waar veel bij komt kijken zoals het theorie examen van een rijles, theorie van het PADI duikersdiploma, theorie van EHBO cursussen, etc. Situaties uit deze leerstoffen kunnen gegamificeerd worden waarbij men spelenderwijs de juiste keuzes moet maken en zo dus de leerstof tot zich neemt.

Educatieve gaming portals / platforms

Nog een stapje groter (t.o.v. middelgrote games) zijn de educatieve portals of platforms: complete omgevingen waar de speler een compleet stuk leerstof tot zich kan nemen, wellicht verspreid over lessen of sessies waarbij men ook de voortgang kan zien (wellicht ook ten opzichte van de andere studenten). Dergelijke portals gaan vaak samen met beheeromgevingen waar de docent de voortgang van de individuele studenten en de klas als geheel kan inzien en handelingen kan verrichten zoals studenten aansporen om verder te gaan. Wij zijn erg gedreven in het ontwikkelen van dergelijke omgevingen en wij bespreken graag met u de mogelijkheden!



Clusters van kleine educatieve games

Vaak is het slim om een bepaald stuk leerstof te verduidelijken aan de hand van een serie van minigames. Een voorbeeld is een spel over het functioneren van de hersenen, waarbij de functie van ieder hersendeel wordt toegelicht aan de hand van een game. Het spel als geheel bestaat dus uit een cluster van kleine games: ieder spelletje licht een bepaald aspect uit de leerstof toe. Clusters zijn ook vaak een goede toevoeging aan educatieve vertellingen (zie hieronder)

Interactieve, educatieve vertellingen met veel animaties en/of films

Interactieve vertellingen en boeken zijn in opkomst! Kinderboeken worden op deze wijze erg leuk, maar in feite is het een leuke toevoeging voor elke soort vertelling. Hierbij wordt een virtueel boek voorzien van leuke animaties en interactieve elementen (en eventueel voiceovers). Het schaap blaat als men erop klikt, men kan de appel in de mand slepen,  men kan de deur open maken en ziet iemand door de deuropening gluren, etc. Voor kinderen is dit erg leuk, maar volwassen vormen zijn ook bedenkbaar waarbij een vertelling wordt afgewisseld met interactieve elementen en in bepaalde gevallen ook filmpjes die afgespeeld kunnen worden. Onze illustratoren en animatoren kunnen dergelijke projecten bijzonder leuk aankleden met sfeervolle omgevingen en sprekende karakters.

Game design: professioneel, snel ontwikkeld en op maat!

Spring eruit met een te gekke game! Bijvoorbeeld als promotiemiddel, als ludieke winactie, als eyecatcher op een beurs, als educatief middel of als bloedserieuze simulatie van een productieproces. Wat de reden ook is, wij ontwikkelen uw game professioneel, snel en op maat!

Wij voeren het uit! Vanaf de eerste schets, via het concept en de gameplay tot aan de gedetailleerde uitwerking, de livegang en promotie achteraf. Wij zijn zelf gamers en weten wat er speelt!

meer informatie contact